Activiteiten

Wat doet de Volkswagen Cabrioletclub Nederland?

Clubcard

Iedereen die voldoet aan de voorwaarden van aanmelding ontvangt de op naam gestelde VWCCN-clubcard.

De voorwaarden voor aanmelding zijn:
•    het aanmelden als nieuw lid door middel van het invullen en versturen van het speciale aanmeldingsformulier;
•    het betalen van het inschrijfgeld en de contributie.

Deze clubcard dient onder andere om u bij clubevenementen te legitimeren. 

Evenementen

Gemiddeld vier keer per jaar vindt een clubmeeting plaats. Het seizoen begint in maart met onze traditionele voorjaarsbijeenkomst plus de Algemene Ledenvergadering (ALV). Tijdens de ALV maakt de evenementencoördinator 
de geplande evenementen voor het lopende jaar bekend. 

Dit betreft gewoonlijk de data en locaties voor:
•    een zomerevenement / kampeerweekend 
•    een najaarsevenement 
•    een buitenlands evenement (eventueel samen met een zusterclub) 
•    een taxatiedag 

De evenementencoördinator staat altijd open voor uw ideeën en/of suggesties.

Het clubmagazine 'Open Kap'

Het clubmagazine Open Kap verschijnt zes keer per jaar. Het biedt de leden nuttige informatie voor het onderhoud en rijdbaar houden van hun cabriolet. Daarnaast brengt het blad aankondigingen en verslagen van clubevenementen in binnen- en buitenland, evenals reisverslagen en andere bijdragen van individuele leden.

Tevens kunnen clubleden gratis adverteren voor onderdelen of cabrio's die zij te koop vragen of aanbieden.

Taxatiedag

Minimaal één keer per jaar organiseert de club een dag waarop een erkend expert voor clubleden de waarde van hun cabriolet voor de verzekering bepaalt. Deze taxatie is alleen mogelijk voor leden die hun auto vooraf hebben aangemeld. Na taxatie ontvangt men een rapport met foto. Zo'n taxatie vindt meestal plaats bij een garage, die centraal in het land is gevestigd. De club zorgt zo mogelijk voor een bijpassend onthaal.

Meetings

Het rijden in een kever (of Karmann Ghia) cabriolet is een individueel genoegen, maar meerijden in een veelkleurige stoet van tientallen fraaie cabriolets geeft de echte liefhebbers van deze automobielen wel een bijzondere kick.

De clubmeetings hebben vooral een gezellig en familiaal karakter. Het zijn dus geen massa-manifestaties waar u passief deel van uitmaakt. Integendeel: wij trachten een programma te bieden waarin u iets beleeft, met een gezamenlijke lunch of maaltijd en met een rit langs plaatsjes waar u wellicht nog nooit geweest bent. Meestal bezoeken wij ook een museum, kasteel of andere bezienswaardigheid, zodat u met een verrijkt gevoel naar huis terugrijdt.

Buitenlandse reizen

Onze club informeert u ook over meetings die andere verwante clubs organiseren. Onze zusterverenigingen in België (circa 400 leden), Engeland (circa 350 leden) en Zwitserland (circa 60 leden) houden ons ook op de hoogte van hun activiteiten. Af en toe rijdt een aantal van onze clubleden in colonne de grens over om in een van die landen een cabriomeeting mee te maken.

FEHAC

Onze club is lid van de FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs), die op haar beurt weer lid is van de FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens).

Wat doet zo'n federatie voor haar leden? Het zal u niet ontgaan zijn dat de Europese regeringen nieuwe wetten willen uitvaardigen waarin onder meer zeer strenge uitlaatgasnormen staan of waarin bepaald wordt dat een wagen boven een bepaalde leeftijd niet meer tot de weg toegelaten mag worden. Om nog maar niet te praten over de verplichte plaatsing van een derde remlicht (waar laat je zoiets op onze cabrio's?) enz., enz.

De FEHAC en de FIVA hebben lobbyisten in de diverse commissies die deze nieuwe reglementen moeten goedkeuren en zij verdedigen daar onze en dus ook uw belangen. Zij vertegenwoordigen over heel Nederland ongeveer 50.000 autobezitters, allen eigenaars van een of meer historische automobielen. Samen staan we sterk en kunnen we bereiken dat we ook over een aantal jaren nog in onze luchtgekoelde Volkswagen cabriolet door Europa kunnen (=mogen) rijden.